VISTE

Vid foten av Funäsfjället.

Vid foten av Funäsfjället står nu de första kvarteren av en pulserande fjällby klara. Bostäderna är utformade med starkt ursprung i den nordiska fjällnaturen och med högt ställda krav på ett uppkopplat liv. Boende och service flätas samman i Viste för att bilda ett nytt nav av aktivitet och vila.

En hemvist i ett sammanhang av närhet till Funäsdalens etablerade utbud och det nya livsstilscentrum som nu växer fram i området: närhet till service av professionell skid- eller vandringsutrustning, caféer, restauranger, gym, avkoppling och after-ski.

Bebyggelsen har sina rötter i en traditionell fjällby – här i modern tappning med varierad helhet, småskalig och med en egen röst av ett modernt kulturarv. Samtida hus, varsamt arrangerat mot terrängen. Olika typer av fasadpanel skapar dynamik och fasadens yta i trä tillåts förändras med tiden från varmt gyllene till naturligt silvergrå.

Proportioner och skala bildar variationsrika gatu-och gårdsmiljöer och ger spännande hem som flödar av ljus och rymd.

En omsorgsfullt utformad inomhusmiljö skapar plats för vila efter en heldag på fjället. Hem som inspirerar till tid att vistas inomhus eller att ge sig ut igen för att upptäcka en ny historia.

”Vi har vara rötter bade i Ångermanland, Skåne och Brasilien, men det är platserna och människorna vi bygger för som inspirerar oss.”

VASCO TRIGUEIROS


Fritidshus och områdesplanering
Fastighetsutveckling för Ortalis Group
Arkitektur, interiör design, landskapsplanering
Funäsdalen, Härjedalens kommun
Bilder: Anton Wiklund


För mer om projektet besök: viste.se