HÖGLANDET

Vinterskulpturer längs Hovärken

Mot toppen av Hovärken på Höglandet i Lofsdalen bildar 34 fritidsboenden en karaktärsstark slinga av fjällstugor längs en serpentinväg. Robusta träfasader, rustika proportioner, låg tyngdpunkt och en enkelhet skapar fjällhem som förhöjer upplevelsen av att vistas i fjällen.

Snö kamouflerar vintertid och skapar unika mönster på fasadernas rustika panel. Vinterskulpturer som smälter in i den karga naturen med omgivande berg och fjällbjörkar. Från backen lyser stora fönster upp snön med varmt ljus.

Upplevelsen är rymliga fjällstugor med plats för kontemplation och igenkännande kvalitéer i modern gestaltning. Här har skräddarsydda lösningar skapats utifrån drömmen om en ljuvlig, långsam vistelse på toppen av fjället. Med direkt anslutning till pister, vandringsleder och cykel spår är närheten till naturen absolut.

Tre husstorlekar med olika kvalitéer och funktioner skapar mångfald och bredd. Med långsiktighet som ledord har identitetsskapande, värdehöjande och omtyckt arkitektur skapats på denna unika plats med utsikt över Lofsdalen. Husen är delvis tillgängliga för uthyrning.

Fritidshus och områdesplanering
Arkitektur, interiör design, landskapsplanering
Lofsdalen, Härjedalens kommun
Bilder: Destination Lofsdalen