CONE HOUSE

Nominerad till Träpriset.

På en sluttande strandtomt i Stockholms skärgård, med egen strand och brygga, ligger denna nyansrika villa. Byggnaden rymmer av tre våningsplan och är mer komplex än den ger sken av. Interiörens takhöjd varierar mellan 2,5 och 7 meter.

Villan med sina sidobyggnader är ett rikt möte mellan hantverk och materialitet. Detaljutförandet och cederpanelen av shingel har inspirerat till en våg av samtida fasadgestaltning i Stockholm och Sverige.

Nominerat till Träpriset 2016, ett hederspris som delas ut vart fjärde år, till en byggnad som representerar god svensk arkitektur i trä och som speglar tiden vi lever i.

Från samtliga rum, inklusive badrum, erbjuds enastående utsikt. Med enorma fönsterpartier och stora skylights kontrasterar alla rumsligheter från fullkomlig öppenhet, interiört och mot sin exteriör, till att vara privata och ombonade.

Villan med sina sidobyggnader är ett rikt möte mellan hantverk och materialitet. Nominerat till Träpriset 2016. Träpriset är ett hederspris som delas ut vart fjärde år, till en byggnad som representerar god svensk arkitektur i trä och som speglar tiden vi lever i.

Privatvilla med sidobyggnader
Arkitektur, interiör design, landskapsplanering
Tranholmen, Stockholms skärgård
Bilder: Åke E:son Lindman och Trigueiros Architecture