CAFÉ VOLTÁ

Intill Sunbybergs skönaste plaza har Trigueiros Architecture skapat en gästvänlig mötesplats med ett omsorgsfullt utbud av gott kaffe och grekiska smaker.

Inredningen är, precis som maten, en mix av Skandinavien och Medelhavet. Med stora gester och få material förstärker inredningen känslan av en varm och rustik miljö. Skräddarsydda armaturer utsmyckar rumshöga pelare av rå betong.

Den enorma takhöjden i entrén blir ett livligt rum med rumskapande sittnischer och fönsterbord som förstärker husets karaktär av en modern bostadsfastighet med kvalitéer från södra Europas torgmiljöer. I centrum finns en inbjudande bar med ordnade platser för en flexibel varuexponering och aptitretande rätter.

Spaljéer i utvalda delar av undertaket döljer installationer och associerar till den familjära tavernan i solen. Materialpaletten är en melerad blandning av rustika, urbana och kontinentala material och uttryck. Massiva barskivor i ek, handgjorda kakelplattor och stavar av smala pergolalameller skapar en inbjudande barmiljö där familjens nygräddade frukostsmörgåsar och läckra sallader skapas och serveras.

Platsbyggda espressobänkar skapar en inre torgmiljö med trygga väggar mot ryggen och första parkett för att betrakta stadslivet.

”Kompositionen av vårt team och kunden formar vår bredd och ger kreativ höjd.”

VASCO TRIGUEIROS

Ombyggnation och inredning av Café och restaurang
Hyresgästanpassning för Café Voltá med Tobin Properties som byggherre för fastigheten
Arkitektur, interiör design, belysningsdesign, möbeldesign
Prästgårdsgatan 2, Sundbyberg
Bilder: Mattias Lindbäck och Sotirios Nikopoulos

Konstnär: Marcello Dellova