Fjällöga

Fjällöga är en ny boendegemenskap vid Hamrafjället i Tänndalen- en småskalig fjällby av främsta standard med omedelbar närhet till naturen. 25 hus på höjden med grånande träfasader som vackert smälter in mot omgivande berg och björkar. Moderna stugor, i en nedärvd härjedalsk byggnadstradition.

Namnet Fjällöga är kopplat till husets generösa fönsterpartier mot fjället – en panoramablick över naturen. Från backen lyser husens stora fönster upp snön med varmt ljus. Husens placering i skarpt lutande terräng ger en solitär känsla och skapar avskildhet i gemenskapen. Med siktlinjer genom huset syns magnifik utsikt över vildmarken – en egen utkikspost på berget.

Husens gestaltning spelar med det härjedalska arvet. Naturliga material och mjuka variationer mellan byggnaderna har omsorgsfullt tillvaratagits i en samtida kontext. Insidan är en modern tolkning av svensk allmoge. Målade väggpaneler och möbler i dämpad blågrå bas, accenter av mjukt grönt och rött gör rummen naturligt ombonade och hemtrevliga. Ett hem i fjällen.

Projekt: Fritidshus och områdesplanering
Fastighetsutveckling för Ortalis Group
Arkitektur, interiör design, landskapsplanering
Tänndalen, Härjedalens kommun
Bild: Zynka Visual samt fotograf Iza Boëthius

För intresseanmälan och mer om projektet besök:

www.fjällöga.se